“Ik beteken weer iets”

‘Normaal’ leven. Dat is waar ik naar verlang.

M’n hele leven vecht ik om ook erbij te horen. Na jarenlang met veel problemen thuiszitten en therapieën volgen, nu eindelijk weer op een leuke manier onder de mensen bij Pyriet. Iets dat ik kan volhouden.

Ik beteken weer echt iets voor de maatschappij. Ik voel me weer trots, en sociaal durf ik weer gesprekjes te voeren. Ik ben niet meer bang maar ga de uitdagingen aan, omdat ik zie dat iedereen zijn ‘rugzakje’ heeft, het is veilig om te kunnen vallen en opstaan. Pyriet heeft heel veel vertrouwen in mij gegeven, dat heeft ervoor gezorgd dat ik in rap tempo gegroeid ben.

Ik kan steeds meer lichamelijk aan en herken mijn grenzen. Ik ben meer dan 10kg aangekomen (anorexia) en ik ben eindelijk na 8 jaar uit therapie en draai weer mee in de maatschappij. Nu zo zelfverzekerd dat ik plannen voor de toekomst aan het maken ben in de richting van een opleiding, ook hierin wordt ik volledig begeleid zodat ik alle kans van slagen heb.

Werken bij Pyriet is echt ‘alleenmaarliefde’.
Het voelt niet als dagbesteding. Ik doe waardevolle, nuttige en leuke dingen voor minima-gezinnen. Ik krijg veel passende en afwisselende taken die bij mij persoonlijk passen. Het voelt als thuiskomen in een liefdevolle familie en het is ook nog super gezellig en leuk werk met zoveel speelgoed om je heen.

RUCHILA (LEER-WERKTRAJECT)

“Ik werd als gelijke behandeld”

“Vanwege een depressie heb ik mijn middelbare school opleiding niet af kunnen maken. Op mijn 18de ben ik bij Pyriet binnengekomen. Zij hebben me geholpen met het ontdekken van wat voor opleiding ik zou willen volgen, en het ontwikkelen van kwaliteiten om een opleiding te kunnen voltooien.

Wat mij geholpen heeft is de open communicatie en de ondersteuning die ik heb gekregen. Ik ben uitgedaagd door mee te helpen in het organiseren van evenementen en door verantwoordelijkheid te dragen. Pyriet geloofde in mij en heeft mij veel vertrouwen geschonken. Ik werd als gelijke behandeld.

Inmiddels heb ik mijn eerste opleiding afgerond en ben ik bezig met een vervolgopleiding.

ANONIEM (LEER-WERKTRAJECT, UITGESTROOMD)