Workshops en meer

Wil je meer leren, zonder dat je wilt doorstromen zoals bij het leer-werktraject? Dat kan bij Pyriet ook door cursussen of workshops te volgen.

Deze tak van Pyriet is nog in ontwikkeling. Op dit moment is dit alleen voor mensen die ook begeleid werken bij Pyriet, maar we zouden dat in de toekomst graag willen uitbreiden.

Het aanbod van cursussen is nu nog beperkt, maar heb je iets dat je graag zou willen leren? Laat het ons weten en we proberen te het voor je te regelen!


Photoshop

Bij Pyriet werken meerdere mensen met Photoshop. Sinds een jaar is er daarom eens per maand een Photoshop les. Tijdens de les leer je nieuwe technieken en tools te gebruiken, en oefen je die voor de eerste keer. Tijdens de rest van de maand kun je deze nieuwe technieken verder oefenen tijdens het begeleid werk.

Je krijgt de cursusbladen op papier, zodat je het altijd na kunt lezen als je het even niet meer weet. Daarnaast werk je tijdens de dagelijkse werkzaamheden ook regelmatig met Photoshop, om foto’s voor de website te bewerken.

De cursus wordt gegeven door Sjoukje.Creatieve workshops

Af en toe wordt er tijdens werktijd, voor de liefhebbbers, een creatieve workshop georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld een workshop macramé, watercolour, schilderen of iets anders zijn.

In het verleden hebben we al een keer een dienblad, kalender, sleutelhangers, sieraden en een macaramé-hanger gemaakt.

Ook maken we soms creatieve dingen voor de klanten van de stichting, en zijn we op die manier ook creatief bezig.

Hout/glas graveren

Met hout- en glas graveren kun je prachtige, stoere en persoonlijke spullen maken. Bij Pyriet kun je er voor kiezen om een tijd te leren graveren. Deze activiteit wordt 1-op-1 gegeven.

Yvonne helpt je met het gebruiken van het gereedschap, technieken en het uitzoeken/maken van een ontwerp.

Als je de smaak te pakken hebt kun je zelfstandig aan de slag om iets moois te maken voor jezelf, of om aan een ander te geven.